chciał pewnie powiedzieć że duża część naszych dochodów idzie w ręce państwa...krova pisze:Powiedz mi, do czyjej kieszeni ida twoje pieniadze, bo albo jestem nieuswiadomiony, ale nie rozumiem o co ci chodzi.
Patriotyzm
Moderator: Moderatorzy
Wielu ludzi ma problem z przerzyciem do pierwszego. I wiesz mi oni spokoju nie mają, a i zabierają go innym żebrząc badź też wprowadzając negatywny nastrój(w pracy, w szkole). Wynikają z tego złodziejstwa i bandytyzm.krova pisze:Nie masz spokoju? Spisz, a w nocy ktos przychodzi do ciebie do domu i mowi, ze teraz on zajmuje to lozko?Drake pisze:spokój
Podatek od darowizn. Nie on sam, ale jego durna nadinterpretacja. Chodzi o historię z biednymi co dostali niesprzedany chleb. Lepiej wyrzucić.Ktore?Drake pisze:te popieprzone przepisy
Sobecka(ta od Tikny Winky) ma 3 miejsce na liście największych idiotów w Times. Ani ranga tej gazety(brukowiec) ani zaledwie 3 miejsce na podium nie zmienia faktu, że każdy się z nas śmieje.Kto?Drake pisze:przestali robić z sibie idiotów
Niech się zajmą sprawami strajkujących, bo na razie to w Warszawie bale urządzają.To prawda, teraz pewnie graja w sejmie w bierki.Drake pisze:zajeli się ważnymi sprawami
Jest też plan zrobienia z Polski Irlandii. Wyciągnałeś zielono-biało-pomaranczową flagę? Napijemy się Guinessa? !Nie wiem jaki jest obecny program, ale taki punkt gdzies tam powinien byc.Drake pisze:np.prywatyzacja szpitali
Cóż offtop, ale widać każdy miesza obie te sprawy.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*
W ktorym kraju nie ma?pp3088 pisze:Wielu ludzi ma problem z przerzyciem do pierwszego. I wiesz mi oni spokoju nie mają, a i zabierają go innym żebrząc badź też wprowadzając negatywny nastrój(w pracy, w szkole). Wynikają z tego złodziejstwa i bandytyzm.
Ze mnie nikt sie nie smieje w Times'sie. Natomiast ja, razem z Times'sem smieje sie z Sobeckiej.pp3088 pisze:Sobecka(ta od Tikny Winky) ma 3 miejsce na liście największych idiotów w Times. Ani ranga tej gazety(brukowiec) ani zaledwie 3 miejsce na podium nie zmienia faktu, że każdy się z nas śmieje.
Nie patrze im na rece, wiec nie wiem co robia. Ty takze.pp3088 pisze:Niech się zajmą sprawami strajkujących, bo na razie to w Warszawie bale urządzają.
I ten plan wejdzie w zycie za jakies 30 lat. Nie potrzebuje cudzej flagi, zostane przy bialoczerwonej. Nie pije z nieletnimi.pp3088 pisze:Jest też plan zrobienia z Polski Irlandii. Wyciągnałeś zielono-biało-pomaranczową flagę? Napijemy się Guinessa? !

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

pp3088 pisze:Gdy moi rodzice nie dociagali do pierwszego nie kradli, ani nic... Po prostu robili swoje z nadzieja na lepsze...Wielu ludzi ma problem z przerzyciem do pierwszego. I wiesz mi oni spokoju nie mają, a i zabierają go innym żebrząc badź też wprowadzając negatywny nastrój(w pracy, w szkole). Wynikają z tego złodziejstwa i bandytyzm.krova pisze: Nie masz spokoju? Spisz, a w nocy ktos przychodzi do ciebie do domu i mowi, ze teraz on zajmuje to lozko?
Co do waszej klotni, żałosne, Gracek chce cos powiedziec ale nie wie jak a Krova filozuje (choc temu posty wychodza dobrze na tle Gracka, sry Gracek) i dopedala Gracusia. Moze wyjasnicie to sobie na gadu? Mi i Piotrkowi Pepkowi to bardzo pomagalo zawsze...

I'll become The King of Pirates!
krova pisze:Przykład z brzegu. Holandia. Na ulicy 1000 rowerów stoja sobie. Nikt nie kradnie. Oczywiście, że otwarty samochód by ktoś zabrał, ale zamkniętego nie ruszą. Chyba, że Amsterdam(80% murzyni).pp3088 pisze:Wielu ludzi ma problem z przerzyciem do pierwszego. I wiesz mi oni spokoju nie mają, a i zabierają go innym żebrząc badź też wprowadzając negatywny nastrój(w pracy, w szkole). Wynikają z tego złodziejstwa i bandytyzm.
W ktorym kraju nie ma?
Wiem czego nie robią.Nie patrze im na rece, wiec nie wiem co robia. Ty takze.
Za 30 lat będę pełnoletni. I na pewno nie będzie to tylko sprawa Tuska. Wybacz, ale ja nie kupuję kiełbasy wyborczej.I ten plan wejdzie w zycie za jakies 30 lat. Nie potrzebuje cudzej flagi, zostane przy bialoczerwonej. Nie pije z nieletnimi.
Ukazujecie mi rozwiniete gospodardzo kraje, w ktorych nie bylo wojny ani 123 lat okupacji. Porownujecie to do Polski. Marudzicie na rzady. Nijak to sie ma do moich wypowiedzi. Ja nie chce wam wmowic, ze tu sie wszystko dobrze uklada, ja chce wam powiedziec, jak daleko ten temat zszedl z patriotyzmu.
Jestem pelnoletni i nikt mnie tu nie trzyma, a jednak planuje zostac tu na zawsze. Jeszcze jakies argumenty, zeby mnie wygonic?
Jestem pelnoletni i nikt mnie tu nie trzyma, a jednak planuje zostac tu na zawsze. Jeszcze jakies argumenty, zeby mnie wygonic?

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Holandia? jednak dopiero w 1648 roku uznano niepodległośc Holadnii. Niepodległość, przy okazji Wojen równie były pod włądzą obcych krajów, często przejmowana.krova pisze:Ukazujecie mi rozwiniete gospodardzo kraje, w ktorych nie bylo wojny ani 123 lat okupacji. Porownujecie to do Polski. Marudzicie na rzady. Nijak to sie ma do moich wypowiedzi. Ja nie chce wam wmowic, ze tu sie wszystko dobrze uklada, ja chce wam powiedziec, jak daleko ten temat zszedl z patriotyzmu.
Temat nie odszedł od patriotyzmu, bo jednak kraj można kochać za coś, za historię, za życie w nim. A to drugie i pierwsze wiąże się z rządami i ówczesną pozycją. Niestety na to jak żyjemy maja w mniejszym bądź większym stopniu wpływy rządy.
Nie krovo, fajnie, że podoba Ci się tu życie. Ja pewnie też zostane, z powodów sentymentalnych i po prostu rodziny. Ale jakbym urodził się w Anglii to też bym nie narzekał.
- Drake
- Golden Oozaru
- Kontakt:
Dobra króvko(zeby nie bylo że się kłócimy)ale zwróc uwage na to że durni Polacy sami doprowadzili się do takiego stanu.Nawiasem Polska była potęgą(tak byla)od morza bałtyckiego aż po morze czarne,jednocześnie jako jedyne państwo samo doprowadziło się do upadku.Druga sprawa spójrz na stany zjednoczone które istneją od 1776 r. a są największa potęgą tego świata lub Irlandie.A jeśli lubisz być Polaczkiem nie ma problemu ale ja nie lubie i nikt mnie do tego nie zmusi.
http://www.mist-village.zobacz.com.pl/ fajna stronka anime(duży download)polecam
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
http://www.otwieramy.pl/?p=140130 kliknij to mi pomoże:Pp
Fakt faktem położenie mamy bardzo nieciekawe, ale jest grono faktów co przeczą idei budowania silnego państwa:Drake pisze:Dobra króvko(zeby nie bylo że się kłócimy)ale zwróc uwage na to że durni Polacy sami doprowadzili się do takiego stanu.Nawiasem Polska była potęgą(tak byla)od morza bałtyckiego aż po morze czarne,jednocześnie jako jedyne państwo samo doprowadziło się do upadku.Druga sprawa spójrz na stany zjednoczone które istneją od 1776 r. a są największa potęgą tego świata lub Irlandie.A jeśli lubisz być Polaczkiem nie ma problemu ale ja nie lubie i nikt mnie do tego nie zmusi.
-złe traktowanie kozaków, w efekcjie umowa perejesławska
-skandaliczne zachowanie polskiego wojska na Kremlu 1610-11
-przywileji nawet nie będę pisał
-pacta convenvta
-artykuły henrykowskie
-unia z Litwa(zyskaliśmy państwo straszliwie podzielone, wrogie wobec bardziej bogatych i obdarzonych wielkimi przywilejami polskich magnatów)
-podczas XVII wieku sojusz z monrachią habsburgów
-...