Hmmm ten Krolik wyglada jak czarnoksieznik i musisz poprawic jednego z jego ludzi , gdyz jeden z nich byl murzynem (jesli chcesz rzecz jasna , bo skoro nie uzywasz ich w grze)mac402 pisze:Tego królika też próbowałem wyedytować chociaż efekt jest taki sobie. W sumie to on pojawia się raz więc go trochę odpuściłem. Tak wygląda u mnieBTW skoro gra obejmuje cala Son Goku sage jest tam tez ten krolik co zamienia w marchewki?
http://images34.fotosik.pl/108/79723324ebf71d1a.png
Dragon Ball Another Story
Moderator: Moderatorzy
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
Fajnie się zapowiada...
Co musisz jeszcze zrobić i kiedy planujesz zamieszczenie końcowych efektów na forum ? Z chęcią bym zagrał w coś nowego ( znaczy w realiach DB, a nie DBZ ).
Jesteś jednym z tych, którzy uważają wszystkie skomplikowane transformacje i ataki energetyczne za żenadę(DBZ) i wolisz prawdziwe sztuki walki, występujące w Dragon Ball ?
Co musisz jeszcze zrobić i kiedy planujesz zamieszczenie końcowych efektów na forum ? Z chęcią bym zagrał w coś nowego ( znaczy w realiach DB, a nie DBZ ).
Jesteś jednym z tych, którzy uważają wszystkie skomplikowane transformacje i ataki energetyczne za żenadę(DBZ) i wolisz prawdziwe sztuki walki, występujące w Dragon Ball ?
Tak, zrobiłem tego królika z takiego wieprza, który jest w charsetach z rtp. Postaram się poprawić ten charset oraz mai i wtedy zamieszczę to co mi wyjdzie tutaj. Ale królik występuje w grze tyle, że wygląda jak wygląda...BH Daimaouji pisze:Hmmm ten Krolik wyglada jak czarnoksieznik i musisz poprawic jednego z jego ludzi , gdyz jeden z nich byl murzynem (jesli chcesz rzecz jasna , bo skoro nie uzywasz ich w grze)mac402 pisze:Tego królika też próbowałem wyedytować chociaż efekt jest taki sobie. W sumie to on pojawia się raz więc go trochę odpuściłem. Tak wygląda u mnieBTW skoro gra obejmuje cala Son Goku sage jest tam tez ten krolik co zamienia w marchewki?
http://images34.fotosik.pl/108/79723324ebf71d1a.png
Wolę anime db niż dbz, głównie przez to, że w tym ostatnim są półgodzinne sekwencje ładowania mocy i drugie tyle stania w bezruchu. Chociaż co się dziwić... musieli czymś zapełnić czas aż Toriyama narysuje kolejny rozdział. Natomiast manga imo jest cały czas na równym poziomie.MeTeO*kSg* pisze:Fajnie się zapowiada...
Co do gry to wersja, którą zamieściłem w linku jest w pełni grywalna. Na razie jedyne co znalazłem do poprawki to:
-zmienić grafikę Yamchy w intro na długie włosy
-poprawić 2 charsety
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Ho ho ho Mac kun , gra jest bardzo fajna , jakbys przeniosl DB KKRT Den do swiata RPG Makera 
Update
Ale mam pytanie , co teraz zrobic , bo jestem w domu i Bulma spi , co dalej?
Update
Ale mam pytanie , co teraz zrobic , bo jestem w domu i Bulma spi , co dalej?
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
- BH Daimaouji
- SSJ 5
LOL , mi chodzi o LodowkeBarni pisze:Można otwierać Bulme ? oO
Update
OK , zrobilem to a teraz mam zawiesc Zolwia , ale gzie niby , ide tam na dole przez gory ale nic nie ma , co zrobic?
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Mac kun , mozesz dac jakams rzecz ktora przywraca do przytomnosci czlonka druzyny , bo mi KKRT "kopnal w kalendarz" a jakos mi trudno w walce z tym miskiem
BTW podobaja mi sie te ikony , ale czemu poziom ma znak krzyza i czemu nie mozna zdobywac doswiadczenia za zabicie wroga? BTW powinienies dac ze wszystkie rzeczy mozna uzyc w walce bo mi (jak i innym) to by sie przydalo bardzo
BTW podobaja mi sie te ikony , ale czemu poziom ma znak krzyza i czemu nie mozna zdobywac doswiadczenia za zabicie wroga? BTW powinienies dac ze wszystkie rzeczy mozna uzyc w walce bo mi (jak i innym) to by sie przydalo bardzo
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
OK, dzisiaj wpadam na krótko.
Btw można tam było również słuchać muzyki i oglądać filmiki z tv, ale to wyrzuciłem bo zajmowałoby zbyt dużo miejsca.
W przenośnym domu wystarczyć poczekać ok. 1 min i Goku powie, że chce się położyć z Bulmą.Ja nie moge tej lodowki otworzyc
Btw można tam było również słuchać muzyki i oglądać filmiki z tv, ale to wyrzuciłem bo zajmowałoby zbyt dużo miejsca.
Zastanawiałem się czy dać kryształy łazarza (lazarus crystal) jak w LoG 3 były. Na wzór rpgówek z nesa i snesa dałem tak, że jak postać straci przytomność to jest problem. Ale są momenty, w których cały team jest przywracany do pełni zdrowia.Mac kun , mozesz dac jakams rzecz ktora przywraca do przytomnosci czlonka druzyny , bo mi KKRT "kopnal w kalendarz" a jakos mi trudno w walce z tym miskiem
Doświadczenie się zdobywa, ale nie wg tradycyjnego systemu rpg makera. Od czasu do czasu pojawia się informacja o wzroście jakiejś cechy. Im się więcej walczy tym większe prawdopodobieństwo.BTW podobaja mi sie te ikony , ale czemu poziom ma znak krzyza i czemu nie mozna zdobywac doswiadczenia za zabicie wroga?
Powinny być dostępne mikstury lecznicze. Jak walki są zbyt trudne to dajcie znać, bo jak testowałem grę to mi się za proste wydawały, dlatego dałem właśnie, że nie wszystkiego można użyć w walce i że nie ma przedmiotu przywracającego.BTW powinienies dac ze wszystkie rzeczy mozna uzyc w walce bo mi (jak i innym) to by sie przydalo bardzo
- BH Daimaouji
- SSJ 5
1a.Ta wlasnie o tym samym myslalemmac402 pisze:Zastanawiałem się czy dać lazarus crystals jak w LoG 3 były. Na wzór rpgówek z nesa i snesa dałem tak, że jak postać straci przytomność to jest problem. Ale są momenty, w których cały team jest przywracany do pełni zdrowia.Mac kun , mozesz dac jakams rzecz ktora przywraca do przytomnosci czlonka druzyny , bo mi KKRT "kopnal w kalendarz" a jakos mi trudno w walce z tym miskiem
Powinny być dostępne mikstury lecznicze. Jak walki są zbyt trudne to dajcie znać, bo jak testowałem grę to mi się za proste wydawały, dlatego dałem właśnie, że nie wszystkiego można użyć w walce i że nie ma przedmiotu przywracającego.BTW powinienies dac ze wszystkie rzeczy mozna uzyc w walce bo mi (jak i innym) to by sie przydalo bardzo
1b.Na wzor? Wiesz ze w DBZ III i DBZ Gaiden postac moze byc przywrocona do przytomnosci? Nie grales w te gry wiec?
1c.A ktore to momenty? Bo teraz jestem na pustynii i musze zebrac dwie kule , tamta z tymi 3 lisami i 1 slabym miskiem i tamta gdzie jest glowny misiek
2a.No sa , ale jedzenia powinni tez byc dostepne , to bardzo dziwne ze nie sa (przeciez w 1 ture mozna by bylo zjesc jedzenie)
2b.Tak wiem , podobnie jest z moja gra , mi tez wydaje sie latwa , temu ja otrudniam sobie (np. podczas Sajan sagi Allstar mode , nie mozesz uzyc kuli Genki KKRT w walce od Panbukina (tego sajana z przeszlosci z kim walczyli Tenshinhan i spolka) do Radima)
2c.No przeciez jest , albo w walce z tym miskiem , wszyscy sa K.O. (dobry pomysl z ta nazwa tez) albo transformacja Oolonga wygrywa i nadal jest Game Over (choc wiem czemu tak jest , w tym przypadku mogles uleczyc wszystkich , lub dac przynajmiej stan oolonga do normalnosci gdyz on wygral wiec powinien byc przytomny)
2d.BTW the lisy sa trudnymi przeciwnikami , ich tez zmien , ciagle sie bronia i nie moge ich zabic latwo
2e.Atak Oolonga tez jest slaby w normalnej formie wiec nie moge wygrac nim jak Bulma miala K.O.
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019