Dragon Ball Another Story

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

mac402 pisze:
BTW skoro gra obejmuje cala Son Goku sage jest tam tez ten krolik co zamienia w marchewki?
Tego królika też próbowałem wyedytować chociaż efekt jest taki sobie. W sumie to on pojawia się raz więc go trochę odpuściłem. Tak wygląda u mnie

http://images34.fotosik.pl/108/79723324ebf71d1a.png
Hmmm ten Krolik wyglada jak czarnoksieznik i musisz poprawic jednego z jego ludzi , gdyz jeden z nich byl murzynem (jesli chcesz rzecz jasna , bo skoro nie uzywasz ich w grze)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Post autor: MeTeO* »

Fajnie się zapowiada...
Co musisz jeszcze zrobić i kiedy planujesz zamieszczenie końcowych efektów na forum ? Z chęcią bym zagrał w coś nowego ( znaczy w realiach DB, a nie DBZ ).
Jesteś jednym z tych, którzy uważają wszystkie skomplikowane transformacje i ataki energetyczne za żenadę(DBZ) i wolisz prawdziwe sztuki walki, występujące w Dragon Ball ?
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Post autor: mac402 »

BH Daimaouji pisze:
mac402 pisze:
BTW skoro gra obejmuje cala Son Goku sage jest tam tez ten krolik co zamienia w marchewki?
Tego królika też próbowałem wyedytować chociaż efekt jest taki sobie. W sumie to on pojawia się raz więc go trochę odpuściłem. Tak wygląda u mnie

http://images34.fotosik.pl/108/79723324ebf71d1a.png
Hmmm ten Krolik wyglada jak czarnoksieznik i musisz poprawic jednego z jego ludzi , gdyz jeden z nich byl murzynem (jesli chcesz rzecz jasna , bo skoro nie uzywasz ich w grze)
Tak, zrobiłem tego królika z takiego wieprza, który jest w charsetach z rtp. Postaram się poprawić ten charset oraz mai i wtedy zamieszczę to co mi wyjdzie tutaj. Ale królik występuje w grze tyle, że wygląda jak wygląda...
MeTeO*kSg* pisze:Fajnie się zapowiada...
Co musisz jeszcze zrobić i kiedy planujesz zamieszczenie końcowych efektów na forum ? Z chęcią bym zagrał w coś nowego ( znaczy w realiach DB, a nie DBZ ).
Jesteś jednym z tych, którzy uważają wszystkie skomplikowane transformacje i ataki energetyczne za żenadę(DBZ) i wolisz prawdziwe sztuki walki, występujące w Dragon Ball ?
Wolę anime db niż dbz, głównie przez to, że w tym ostatnim są półgodzinne sekwencje ładowania mocy i drugie tyle stania w bezruchu. Chociaż co się dziwić... musieli czymś zapełnić czas aż Toriyama narysuje kolejny rozdział. Natomiast manga imo jest cały czas na równym poziomie.
Co do gry to wersja, którą zamieściłem w linku jest w pełni grywalna. Na razie jedyne co znalazłem do poprawki to:
-zmienić grafikę Yamchy w intro na długie włosy
-poprawić 2 charsety
Awatar użytkownika
Gokufanpl
SSJ

Post autor: Gokufanpl »

Bardzo fajnie wykonana gra! Podoba mi się :D Mam prośbę, napisałbyś do mnie na gg: 7179910? Mam kilka małych pytań ;) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ho ho ho Mac kun , gra jest bardzo fajna , jakbys przeniosl DB KKRT Den do swiata RPG Makera :)

Update

Ale mam pytanie , co teraz zrobic , bo jestem w domu i Bulma spi , co dalej?

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gokufanpl
SSJ

Post autor: Gokufanpl »

Też miałem z tym problem ;) Idziesz do kuchni coś sobie przyrządzasz a potem do Bulmy.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Tak mozna? Ja tylko zauwazylem ze mozna otwierac ja

OK dzieki za info KKRTfan :)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Można otwierać Bulme ? oO
Obrazek

.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Barni pisze:Można otwierać Bulme ? oO
LOL , mi chodzi o Lodowke

Update

OK , zrobilem to a teraz mam zawiesc Zolwia , ale gzie niby , ide tam na dole przez gory ale nic nie ma , co zrobic?

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

OK , zrobilem to a teraz mam zawiesc Zolwia , ale gzie niby , ide tam na dole przez gory ale nic nie ma , co zrobic?
Jak wyjdziesz z kanionu znowu na mapę główną to się powinno wyjaśnić.
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Ja nie moge tej lodowki otworzyc :|
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Mac kun , mozesz dac jakams rzecz ktora przywraca do przytomnosci czlonka druzyny , bo mi KKRT "kopnal w kalendarz" a jakos mi trudno w walce z tym miskiem

BTW podobaja mi sie te ikony , ale czemu poziom ma znak krzyza i czemu nie mozna zdobywac doswiadczenia za zabicie wroga? BTW powinienies dac ze wszystkie rzeczy mozna uzyc w walce bo mi (jak i innym) to by sie przydalo bardzo

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

OK, dzisiaj wpadam na krótko.
Ja nie moge tej lodowki otworzyc
W przenośnym domu wystarczyć poczekać ok. 1 min i Goku powie, że chce się położyć z Bulmą.

Btw można tam było również słuchać muzyki i oglądać filmiki z tv, ale to wyrzuciłem bo zajmowałoby zbyt dużo miejsca.
Mac kun , mozesz dac jakams rzecz ktora przywraca do przytomnosci czlonka druzyny , bo mi KKRT "kopnal w kalendarz" a jakos mi trudno w walce z tym miskiem
Zastanawiałem się czy dać kryształy łazarza (lazarus crystal) jak w LoG 3 były. Na wzór rpgówek z nesa i snesa dałem tak, że jak postać straci przytomność to jest problem. Ale są momenty, w których cały team jest przywracany do pełni zdrowia.
BTW podobaja mi sie te ikony , ale czemu poziom ma znak krzyza i czemu nie mozna zdobywac doswiadczenia za zabicie wroga?
Doświadczenie się zdobywa, ale nie wg tradycyjnego systemu rpg makera. Od czasu do czasu pojawia się informacja o wzroście jakiejś cechy. Im się więcej walczy tym większe prawdopodobieństwo.
BTW powinienies dac ze wszystkie rzeczy mozna uzyc w walce bo mi (jak i innym) to by sie przydalo bardzo
Powinny być dostępne mikstury lecznicze. Jak walki są zbyt trudne to dajcie znać, bo jak testowałem grę to mi się za proste wydawały, dlatego dałem właśnie, że nie wszystkiego można użyć w walce i że nie ma przedmiotu przywracającego.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

mac402 pisze:
Zastanawiałem się czy dać lazarus crystals jak w LoG 3 były. Na wzór rpgówek z nesa i snesa dałem tak, że jak postać straci przytomność to jest problem. Ale są momenty, w których cały team jest przywracany do pełni zdrowia.
BTW powinienies dac ze wszystkie rzeczy mozna uzyc w walce bo mi (jak i innym) to by sie przydalo bardzo
Powinny być dostępne mikstury lecznicze. Jak walki są zbyt trudne to dajcie znać, bo jak testowałem grę to mi się za proste wydawały, dlatego dałem właśnie, że nie wszystkiego można użyć w walce i że nie ma przedmiotu przywracającego.
1a.Ta wlasnie o tym samym myslalem
1b.Na wzor? Wiesz ze w DBZ III i DBZ Gaiden postac moze byc przywrocona do przytomnosci? Nie grales w te gry wiec?
1c.A ktore to momenty? Bo teraz jestem na pustynii i musze zebrac dwie kule , tamta z tymi 3 lisami i 1 slabym miskiem i tamta gdzie jest glowny misiek
2a.No sa , ale jedzenia powinni tez byc dostepne , to bardzo dziwne ze nie sa (przeciez w 1 ture mozna by bylo zjesc jedzenie)
2b.Tak wiem , podobnie jest z moja gra , mi tez wydaje sie latwa , temu ja otrudniam sobie (np. podczas Sajan sagi Allstar mode , nie mozesz uzyc kuli Genki KKRT w walce od Panbukina (tego sajana z przeszlosci z kim walczyli Tenshinhan i spolka) do Radima)
2c.No przeciez jest , albo w walce z tym miskiem , wszyscy sa K.O. (dobry pomysl z ta nazwa tez) albo transformacja Oolonga wygrywa i nadal jest Game Over (choc wiem czemu tak jest , w tym przypadku mogles uleczyc wszystkich , lub dac przynajmiej stan oolonga do normalnosci gdyz on wygral wiec powinien byc przytomny)
2d.BTW the lisy sa trudnymi przeciwnikami , ich tez zmien , ciagle sie bronia i nie moge ich zabic latwo
2e.Atak Oolonga tez jest slaby w normalnej formie wiec nie moge wygrac nim jak Bulma miala K.O.

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

1a. No ja tez
2a. Tak, wlasnie, zgadzam sie
2d. Ja se daje rade bez problemu

Sa jakies czity do tej gry?
Obrazek

I'll become The King of Pirates!