Dyskusje na temat postaci

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Dyskusje na temat postaci

Post autor: Bobercik »

Taki temacik o DB, w którym NIE BĘDZIE SPAMU ;* i w którym będziemy dyskutować o postaciach z DB/DBZ/DBGT. Gdy wielki i miłosierny Bob uzna, że postać jest już wystarczająco omówiona, zarzuci inną. Ostrzegam, że ma to być dyskusja, więc prośba do Krisa: jeśli wiadomy user napisze "Jestes ydiota, kkrt jest gupi, vegeta rzadzi" to wywal ten post. Jak napisze znowu, wlep mu warna. Ja chcieć fajna dyskusja ;*

Zaczynamy od Son Goku. Jak większości wiadomo, Goku był głównym bohaterem wszystkich trzech serii (nie licząc tomu 36, gdzie władze sprawował Gohan). Co o nim myślicie? Dla mnie Kakarotto, był wręcz idealnym wojownikiem. Typowy obrońca sprawiedliwości, bez reszty oddany ziomkom. Kryształowe serce sprawiało, że każdy w miarę dobry osobnik, darzył go sympatią i szacunkiem. Jak dla mnie postać zdecydowanie na plus.
Obrazek
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Dun dun dun 100%. Ydiota. KKRT to śmieć i robaczek. Książe Vegeta by go zjadł.

Na serio? Na serio Goku średnio mi przypasował. To znaczy.. jest zbyt typowy. Supersilny bohater walczący ze złem, który zawsze cudownym fartem wychodzi z opresji. Strasznie banalne. Jednak Son Goku ma w sobie coś, co sprawia, że mimo swojej banalności jest fajny xP
Obrazek

.
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Songo? Dziwne rzeczy robi. Zamiast spedzac czas z rodzina szkoli jakiegos czarnucha na dilera albo lata na nowym smoku po swojej dzielni. Only szpan :<

Do tego sam nie wie ile ma lat. RZal.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

Ze wszystkich bohaterów DB/DBZ/DBGT chyba w nim było najwięcej dobra, a tylko to się liczy. To, ile tysięcy ton kto podnosił na klatę i jakie fajne znał techniki, to dla mnie sprawy drugorzędne.

Dostrzegam jednak związek między jego dobrocią a umiejętnością walki. Spokój ducha i właściwa motywacja umożliwiały mu wykorzystanie pełni swoich możliwości. Był do tego niewątpliwie utalentowany do walki i miał do niej wielki zapał.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Bobercik pisze:Gdy wielki i miłosierny Bob
Milosierny ta , dobry sarkazm Bobercik , widzialem jaki potrafisz byc "milosierny"

A co do postaci to powiem tyle , po upadku na leb zachowuje sie jakby byl chory umyslowo (oczywiscie wg Saiyajinow) ale ma "dobroc" w sobie (choc technicznie nie jest dobry) i bylby dobrym przyjacielem dla nawet obcej osoby , choc jego nie dobijanie wrogow doprawdy jest denerwujace , jednakze fajnie wyglada w tych strojach:

-Zbroja od Bulmy (Wtedy osiagnal USSJ1 i USSJ2)
-Stroj przed Cell game
-Stroj jaki ma z Arli (W ktorym zapewne zabil Freeze i Krola Zimna w przyszlosci Gohana i Trunksa)
-Stroj podczas wylotu na Namek (Tylko w anime)

Nie liczac ze fajnie wyglada jako SSJ2 i SSJ4

Fajny byl kiedy skopal tylek Freezie jak byl SSJ i kiedy zniszczyl Baby'ego i Ii Shinrona (poprawnie Yi Xing Long)
Do tego sam nie wie ile ma lat
Nie tylko to , nie wie ile jest "pra" dziadkiem dla Goku jr , czy on nie umie liczyc do 4?!
Zamiast spedzac czas z rodzina szkoli jakiegos czarnucha na dilera
1.Jestes Rasista?
2.Jesli chodzi ci o Uuba to on ponoc nie jest murzynem , to bardziej indianin (choc ja nadal mysle ze to murzyn , co nie zmienia faktu ze smierdzi a przedtem rzadzil)
Songo? Dziwne rzeczy robi. Zamiast spedzac czas z rodzina szkoli jakiegos czarnucha na dilera albo lata na nowym smoku po swojej dzielni. Only szpan :<

Do tego sam nie wie ile ma lat.
:)
Jak dla mnie postać zdecydowanie na plus.
A dla mnie na minus gdyz nie wiem co u niego zdecydowanie na plus
Ze wszystkich bohaterów DB/DBZ/DBGT chyba w nim było najwięcej dobra
Zabiciem ponad 100 ludzi nazywasz dobrem? (Nie liczac jego glupote po walce z Buu zal.pl myslalem ze (slowa na k) te demony)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
mac402
Game Maker

Post autor: mac402 »

Co mogę powiedzieć o Goku? Najlepszą jego cechą jest imo fakt, że cały czas walczy bez jakichkolwiek oczekiwań - cecha prawdziwego artysty sztuk walk. Zresztą w części Z niewiele walk wygrywa, a nigdy nie okazał nawet cienia załamania. Co jeszcze? Inteligencją nie grzeszy, ale jeśli chodzi o walkę to jest geniuszem, trzeba mu to zostawić. No i jest śmieszny.

Generalnie lubię go chociaż nie jest moją ulubioną postacią, nawet w DB nie jest moją ulubioną postacią. Wolę bohaterów z bardziej mroczną przeszłością (w rl odwrotnie).

W DB jest oparty o Sun Wu Konga, tyle że ten jest jakby połączeniem cech Goku i Brolliego, podczas gdy Goku jest od początku kreowany na ultra-dobrego. W DBZ z kolei bardziej przypomina Supermana z filmu 2 (konfrontacja z Zodem=konfrontacja z Vegetą).
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Nawet lubie Goku, przede wszystkim spodobala mi sie jego walka z Freezerem. Jego slabosc do wykanczania wrogow, to byl jego minus.

Podobala mi sie w nim ta cecha, hmm jak to powiedzial Vegeta w LoG3
Vegeta w LoG3 pisze:Walczysz tylko po to by zwiekszyc swoje limity, nigdy by wygrac
czu cos w ten desen ;p (dawno nie gralem wiec nie pamietam)

Ten tekst bardzo mi sie spodobal, wrecz urzekl mnie.

Goku najbardziej podobal mi sie jako "Mały Songo z Dragon Balla" pamietam te wyczekwania wszystkich kiedy tylko Songo w tv bedzie leciec ;p kazdy siadal przed tv i sie rajcowal jak nie wiadomo czym, ahh to byly czasy...
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Bliz
SSJ 5

Post autor: Bliz »

Goku jest fajny i silny, i umie wladac KI. Osiagnal wszystkie transy i jest glownym bohaterem = najlepszy z najlepszych!
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

Bliz pisze:Osiagnal wszystkie transy
Bo bral extasy, a potem opanowal parkiet, po czym jeszcze opanowal pobliski rów.
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Bliz pisze:Osiagnal wszystkie transy
Nie prawda , bo nie osiagnal poziomu , jakiego osiagnal Broli
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Bliz
SSJ 5

Post autor: Bliz »

Goku osiagnal wszystkie transy jakie moga sayanie osiagnac. A to, ze jedna osoba mogla osiagnac legendary ussj (czy co tam bylo) nie jest czyms osiagalnym dla wszystkich czyli nie jest transem:P
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Pitti pisze: Podobala mi sie w nim ta cecha, hmm jak to powiedzial Vegeta w LoG3
Vegeta w LoG3 pisze:Walczysz tylko po to by zwiekszyc swoje limity, nigdy by wygrac
czu cos w ten desen ;p (dawno nie gralem wiec nie pamietam)

Ten tekst bardzo mi sie spodobal, wrecz urzekl mnie.

Nauki Kamesen-Ryu. Te zasady, naszemu bohaterowi, wbił do łba Boski Miszcz. Nie walczysz żeby wygrać. Walczysz żeby nie przegrać z samym sobą. Chyba właśnie dlatego, Songo wyrósł na wspaniałego wojownika. A co do zdania Krovy - też mnie wkurza, że burak nie spędza czasu ze swoją malutką wnuczką, tylko leci trenować Uub'a. Goku to typowy ćwiczenioholik xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

By się wziął za Pan zamiast za Uub'a to by Pan była koksiasto silna i by owniła system. A tak to, za jego sprawą, była suabym nupkiem :-( Był silny, ale niekochający z niego dziadek :(
Obrazek

.
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

Post autor: AnimKing »

Poszedł trenować Uub'a bo wiedział że jak zabraknie go to tylko on ma na tyle mocy by bronić świat :X
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Łżesz. Przeca te wszystkie inne Saiyany są koxy.
Obrazek

.
ODPOWIEDZ