Alexander Mahone, jedna z głównych postaci telewizyjnego serialu Prison Break, z całą pewnością nie jest dzieckiem neostrady. Moje przekonanie wynika z tego, że neostrada nie tylko nie jest człowiekiem, ale też nie jest nawet żywym organizmem. Neostrada - a ściślej - Neostrada tp - jest to - zgodnie z tym, co mówi wikipedia - usługa Telekomunikacji Polskiej, oparta na technologii ADSL, a jako taka nie jest w stanie mieć dzieci. Dlatego też postać z mojego avatarka nie jest dzieckiem neostrady w znaczeniu dosłownym.BH Daimaouji pisze:jakies dziecko neostrady
Skupmy się jeszcze na znaczeniu, wynikającym ze znaczenia danego związku frazeologicznego. Tutaj również posłużę się wikipedią, a ściślej mówiąc - tym artykułem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Na dole znajduje się dział "Dzieci Neostrady".
Z ów artykułu dowiadujemy się, że termin "Dziecko Neostrady" dotyczy osoby, która przejawia zachowania typowe dla tzw. trollingu. Trolling natomiast jest to (zgodnie z wikipedią) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje.
Nie mam żadnych przesłanek ku temu, aby sądzić, że Alexander Mahone jest dzieckiem neostrady. Jedynymi znanymi sytuacjami korzystania z forum dyskusyjnego przez tego pana, jakie znam, to korzystanie z forum http://europeangoldfinch.net - i nie zauważyłem, aby tam zachowywał się jak Dziecko Neostrady. Czyżbyś posiadał informacje o nagannym zachowaniu się tego pana na internetowych forach dyskusyjnych?
Domyślam się, że miałeś na myśli: "Z IQ niższym od 0". IQ jednak nie może być niższe niż 0, a przynajmniej mi nie są znane takowe przypadki. Dlatego ten argument również uważam za nietrafiony.BH Daimaouji pisze:z IQ niskim od 0
Ależ powiedz, proszę. Ja uważam, że wygląd pana Mahone może i nawet nie jest najlepszy, ale taki najgorszy też znowu nie jest. Zresztą - to nie konkurs męskiej piękności/przystojności, więc o co chodzi?BH Daimaouji pisze:a o wygladzie to lepiej nie bede mowil
Abstrahując od tego, czy pan Roman Giertych faktycznie cierpi na psychopatię, czy nie (niezależnie od tego, czy jest wymarzonym Ministrem Edukacji, czy też nie - ja nie zauważyłem u niego objawów psychopatii, ale w końcu nie jestem specjalistą), nie potrafię dostrzec związku między Romanem Giertychem, a Alexandrem Mahone (pomijając związek tego rodzaju, że obaj są ludźmi, mają 2 ręce i 2 nogi, umieją mówić, itp).BH Daimaouji pisze:taka zagraniczna wersja tego psychopaty giertycha
Podsumowując - uważam Twoje argumenty za nietrafione, zatem - jeśli to one miały potiwerdzać Twój sąd o moim avatarku, że jest "kiepski (łagodnie mówiąc)", to w moim odczucie nie spełniły one swojego zadania.
Miło mi to słyszećBH Daimaouji pisze:No, ale mogło być gorzej
Aha, bym zapomniał
Twój avatar jest, hmm...oryginalny. Nie wiem, kogo przedstawia.