Egzorcyzm
Moderator: Moderatorzy
- GokugetaSS6
- SSJ 4+
IMO jestem zlym duchem demona ;pBarni pisze:Zły duch, demon.. imo to po prostu rysa na psychice.
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDGokugetaSS6 pisze:Chociazby awans reprezentacji Polski do EuroWiem ze pilkarze zrobili duzo ale z pomoca Boga ( Portugalia - Polska - stan 2-1 Krzynowek strzela i pilka cudem wpada do bramki ) juz jeden cud.
Co do bibli... kiedys gdzies czytalem, ze byla wiele razy zmieniana, dokladnie tego nie pamietam wiec nie bede wam ryl bani. W bibli jest tyle sprzecznosci, ze szok. Ona sama jest jedna wielka sprzecznoscia. I jeszcze napisze co kiedys ciekawego czytalem! xD. To ze Jezus chodzil po wodzie bylo uznane za cud, ale w jezyku w ktorym to napisano chodzic po wodzie oznaczy chodzic przy wodzie
Ale jaka?Barni pisze:Jest jakaś siła, która stworzyła pierwszy żyjący organizm, ale ewulował on sam, własnoorganizmowo.

I'll become The King of Pirates!
Biblia nie ma zadnych sprzecznosci. Wszystkie takie plotki powstaja przez wycinanie malenkich kawalkow i porownywanie ich ze soba. Biblie trzeba czytac w calosci, zeby miala sens, a nie fragmentarycznie.Pitti pisze:W bibli jest tyle sprzecznosci, ze szok. Ona sama jest jedna wielka sprzecznoscia.
Nie praktykuje zadnej religii a mimo to odpowiedzialem sobie na wszystkie egzystencjonalne pytania.Pitti pisze:zawsze bedzie pytanie na ktore nie bedzie sie dalo odpowiedziec

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Kto stworzyl Boga? Skad sie wziol? Jakos na to pytanie nie widze odpowiedzi... Ale dajmy juz sobie spokoj, Ty moze sobie odpowiedziales, ja sobie nie odpowiem i tyle...krova pisze:Nie praktykuje zadnej religii a mimo to odpowiedzialem sobie na wszystkie egzystencjonalne pytania.

I'll become The King of Pirates!
Ja jestem w tej grupie 'innych' a jednak mnie to interesuje.Barni pisze:Nikt Boga nie stworzył. Był. Sam z siebie. Tak ci powie chrześcijanin.
Ateista? Że Boga w ogóle nie ma i nie siej herezji!
Inni? Nie interesuje ich to xD
Wszechswiat jest ogromny, niewyobrazalnie. A jednak ludzki rozum jakos sobie z tym radzi. A wyobrazic sobie, ze nie bylo niczego? Nie potrafie. To cos, jak gdybym probowal wyobrazic sobie, ze nigdy nie mialem ani ojca ani matki. Skad sie wiec niby wzialem?

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Proponuję wrócić do tematu ;]
A żeby nie spamować. Hmm
Ostatnio słyszałęm o przeprowadzonym egzorcyzmie na człowieku, koleś poszedł za kratki, nie miał dokumentów że może egzorcyzm wielki uprawiać i tym bardziej brac za to pieniądze. A człowiek opentany prawie jedną osobe zabił i sam sie powiesił.
A żeby nie spamować. Hmm
Ostatnio słyszałęm o przeprowadzonym egzorcyzmie na człowieku, koleś poszedł za kratki, nie miał dokumentów że może egzorcyzm wielki uprawiać i tym bardziej brac za to pieniądze. A człowiek opentany prawie jedną osobe zabił i sam sie powiesił.

1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Primo to chrześcijaństwo zdobyło dominującą pozycje, ale wcześniej było wiele innych pogańskich wierzeń. I tak na całym świecie.GokugetaSS6 pisze:
2. Wielki wybuch przed 4.5 miliardami lat musial ktos spowodowac ale moglo tez samo sie zrobic. Ale jak powstalo zycie? Wybuch nie mogl tego spowodowac. Nie wierzysz? Wsadz se dynamit do .... kosza i podpal to zobaczysz czy powstalo zycie.
.
http://youtube.com/watch?v=deoJUBW9CI8 Macie.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*