DRAGON BALL Z: INFINITE WORLD

W tym dziale dyskutujemy na temat różnych gier, niekoniecznie o tematyce DB.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Sinju pisze:Przed chwilą skończyłem swoją 4 godzinna sesje z Infinite World, o to kilka moich uwag:
- Poziom trudności gry znacznie wzrósł, gdy Budokaia 3 przechodziłem na Hard, to w IW przez 40 minut walczyłem z Freeza na very easy!
-Mini gry, do tej pory miałem ich 5 z czego jedynie jedna przypadła mi do gustu dokładnie trening podczas lotu na Namek. Poprzednie mini gry nie zachwycają, bieg po drodze węża jest niesamowicie irytujący, co chwile kamera przesuwa się nie tam gdzie powinna i spadamy z drogi, łapanie małpki u Kaito również nie zachwyca. Ganiamy małpę która rzuca nam pod nogi banany, po wielu trudach zdołałem skończyć tą "misje".
(Blad typowego fana Fuckimation naprawiony)

1.Czyzbys zaimportowal gre? Czy cos podobnego? Gra przeciez wyszla narazie tylko w USA
2.Ta zgodze sie , bede musial kupic itemy jak bede walczyl z nim
3.A to dlatego KKRT sie przewracal , myslalem ze to przez grawitacje , anyway nie wiem czy wszystkie przejde bez denerwowania (nie ktore sa trudne , w szczegolnosc ta z treningem Gohana z Piccolo jrem no i ta z Cellem)

Jak pisalem juz komus na GG wersja USA wydaje sie "przyspieszona" nikt nie mowi podczas menu a txty sa takie same jak w "Budokai" 3 (widok Babidi'ego mowiacego "dziekuje" jak cos sie kupuje jest dziwne) i w dodatku pelno glupich strojow i zmian palet (KKRT ma 2 a przeciez mogli dac jego ubrania z RoSaT i Yadrat!) jak i brak mozliwych strojow tylko zmiany palet (Pan , Paikuhan jak i nadal Broli i Bardock)

Najbardziej podoba mi sie intro , koncowka jak i muzyka podczas wyboru postaci

Zobacze jaka bedzie wersja JPN/Europejska , mam nadzieje ze lepsza , i ze bedzie miala walki grupowe jak w WI , walki na zmiane jak w Sparking! Neo i Sparking! Meteor i mozliwosc tworzenia postaci
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
jownica
Przeciętny wojownik

Post autor: jownica »

A ja mam takie pytanko. Jak dodawać sobie HP w tej grze? :) gdyż "stukam się" z Frezerem on ma kilka pasków energii a ja niestety tylko 3 :)
Awatar użytkownika
Sinju
Guru

Post autor: Sinju »

Zakup kapsułkę fighter body (ona jest w kilku "stopniach").
Ooohhh Gunther you're so sexy!
jownica
Przeciętny wojownik

Post autor: jownica »

Sinju pisze:Zakup kapsułkę fighter body (ona jest w kilku "stopniach").
dzieki pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Nie no jak wy macie juz te gre? Serio macie wersje USA? Ale po co?

Update

nowe screeny

http://www.famitsu.com/game/coming/1219516_1407.html

Info z Shounen jump

http://www.gamekyo.com/Webmasters/Image ... _0_big.jpg

Na Vjump jest juz update ale zdjec/skanow znalesc nie moge :? Poczekam jak jakas inna strona da

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Gra jest dziwna. O ile system walki mi sie dosyc podoba, o tyle minigry zamiast wprowadzic wiecej zabawy, sa irytujace. Nie wiem czy im nie wyszlo czy po prostu mnie to nie bawi...

Zadzwilo mnie, ze podczas walki nagle kamera przeniosla sie tak jak w bt, cos w tym stylu, tak wiec pro 3d xD.
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
gregi22
Silniejszy Saiya-jin

Post autor: gregi22 »

mam ją na początku jest tylko radiz nappa goku normal,kaioken.ss1 tylko je trzeba robić podczas walki krilan,picollo,kid gohan,yamucha,tien i chyba chaoz zaraz zagram to odpisze jakie jeszcze i nie jast takie fajne jak sie wydaje jest na takim samym poziomie co bt3 :roll:
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

gregi22 pisze:mam ją na początku jest tylko raditz nappa goku normal,kaioken.ss1 tylko je trzeba robić podczas walki krilan,piccolo,kid gohan,yamcha,tenshinhan i chyba chaoz zaraz zagram to odpisze jakie jeszcze i nie jast takie fajne jak sie wydaje jest na takim samym poziomie co bt3 :roll:
(Poprawione imiona)

Chaoz?

O , wyglada na to , ze Dimps zle zrobili ja , anyway jak z zdobywaniem doswiadczenia , jest czy nie ma , jak w wersji USA? (chodzi mi o wersje europejska , jesli o nia ci chodzi)
Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 1:01 am przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.

Ayla Mioduńska 2003-2019
gregi22
Silniejszy Saiya-jin

nie zdobywasz doś tylko masz mape ie se po niej goku łzisz masz oprcz misi podstawowych np łapanie buublessa. Tylko masz jeszcze treningi u picoola,tiena ,yamuchy i krillina jest ich więcej ale ja jeszcze tam nie doszłam :mrgreen:

[ Dodano: Pią Gru 05, 2008 4:31 pm ]
a i chodzi mi o wersje ero...

I napewno jest tródniejsza niż bt3 :grin:
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

gregi22 pisze:I napewno jest trudniejsza niż bt3 :grin:
Nom , seria DBZ/Budokai sie tym wlasnie wyroznia od serii Sparking/BT (ale BT3 byla blisko trudnosci B3)

Anyway ta , widzialem to z filmiku z wersji usa , pytam sie czy ja jakies nowosci poza tym (gra przeciez wyszla miesiac PO wersji USA)

Anyway jak z tym Chaozem? Sprawdziles czy jest?
nie doszłam
Blad ortograficzny czy blad w podaniu plci?

Dol

1.OK daj znak jak sprawdzisz
2.O , no to jednak blad ortograficzny
Ostatnio zmieniony pt gru 05, 2008 7:35 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 3 razy.

Ayla Mioduńska 2003-2019
gregi22
Silniejszy Saiya-jin

nie ma chaoza przynajmiej na razie a i ja jestem chłopcem
Patrick1989
Przeciętny wojownik

Post autor: Patrick1989 »

a ja prosze o pomoc :?:

Można powiedzieć iż przeszłem całą gre tylko pozostało mi pare misji w sayan saga i sprawa polega na tym iż utknąłem w misji z tenschinem gdzie on sie tylko broni.Przetłumaczyłem cel na misji no i wyszło mi iż najpierw mam go zaatakować z oddali a nastepnie w gonitwie tyle że nic nie wychodzi.Ma ktoś jakis pomysł jak tą misje wykonać no i które klawisze do tego sluża z góry dzięki za pomoc

ps, a dokładnie w details pisze:

Practice Blow Away Attacks and Pursuit Attacks.Attack your opponent with a Blow Away Attack and then perform 3 consecultive Pursuit Attacks

I jak ma może ktoś jakiś pomysł :lol:
daros
Przeciętny wojownik

Post autor: daros »

e jak tą grę ściągnąć ?
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ma ktoś jakis pomysł jak tą misje wykonać no i które klawisze do tego sluża z góry dzięki za pomoc

ps, a dokładnie w details pisze:

Practice Blow Away Attacks and Pursuit Attacks.Attack your opponent with a Blow Away Attack and then perform 3 consecultive Pursuit Attacks
Musisz wcisnac Trojkat (Kop-K) i X (Piesc-P) razem a nastepnie jak uderzysz przeciwnika , wciskaj C (u mnie to L1 , zobacz w ustawieniach jak masz) i wtedy KKRT bedzie sie teleportowal (nie pamietam co musisz sciskac , zobacz K lub P , lub nawet C) i wtedy musisz tak bic az do skutku

Powodzenia!

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ