postacie w mugenie2,ktorych lubicie

W tym dziale dyskutujemy na temat różnych gier, niekoniecznie o tematyce DB.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Uważam, że gra Brollim nie ma sensu, bo każde możesz zmieść w 3 sekundy.
Najlepiej gra mi się Majin Vegetą. Nawet raz udało mi się wygrać w walce Ja vs. 2x Brolli.
Obrazek

.
Astarot
SSJ 5

Post autor: Astarot »

Mi sie podobal najbardziej ultimated gohan...Juz nie pamietam z kad go mialem, ale napewno nie byl podstawowa postacia. Umialem sie nim przemieniac w SSJ, SSJ2, SSJ3, Mistic i SSJ4...Troche ma nierealne przemiany, ale jako postac jest spoko...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Myśle, że postać Brollyego jest bez sensu(za mocna). A ten gohan-masz go jeszcze na dysku. Może mógłbyś wysłać mailem lub przez gg, albo umieścić na jakiejś stronce typu megaupload?
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Wiec zaczynam

Cell jr , Broli , Radim , Piccolo jr , Future Trunks (Sword) , Majin Vegeta , SSJ2 KKRT , Pan (?) , Freeza a reszty juz nie pamietam dobrze :| Mak tos pelno liste postaci z Mugena 2? (poza Yamcha go NIE bylo w Mugenie 2 dopiero potem w innej tej wersji Mugena 2 ktos go dodal)
Myśle, że postać Brollyego jest bez sensu(za mocna)
Wiesz ta postac jest BAZOWANA na tej z filmu i temu jest taka silna
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Astarot
SSJ 5

Silna jest i to bardzo, az za bardzo. Ale co tu mowic o sile w Mugenie. Preciez to jeden wielki blad...Jak dobrze pojdzie, to Goku SSJ4 moze przegrac z Androidem 20, lub inna slaba postacia...To jest pewne tez, ze Gogeta SSJ4 pokonalby Brolliego bedacego w LSSJ...A jak wlaczy sie taka walke to poprostu Gogeta odbija sie od ziemi do sciany, a od sciany do ziemi...Ta gra jest poprostu jednym wielkim bledem i nie warto mowic o sile danych postaci, poniewaz sa one zrobione bardzo niedoklanie...Takie jest moje zdanie :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Umialem sie nim przemieniac w SSJ, SSJ2, SSJ3, Mistic i SSJ4
E Ultimate Gohan przemienial sie TYLKO w SSJ1 , SSJ2 , Mystic i SSJ4 , o ile to byl inny od tego by Sabrewolf

A co do gry to chodzi o wyobraznie tworcy , jak ja walczylem z jednym Chaozem to jego obrona byla tak duza ze trudno bylo go powalic a co do Super Gogety (aka SSJ4 Gogeta) to zawsze mozna uzyc Super Kuli Genki

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Ehhhhh... "Mugen 2" jeszcze rozumiem jak się używa tej nazwy, bo to jest skrót z "Mugen Dragon Ball Z Edition 2", ale żeby "postacie w mugenie 2, które lubicie"? Nie no, przesada...

Mugen to system, to nie jest gra, jest to raczej silnik do bijatyk, dlatego możemy w dowolnym momencie zmieniać postacie, plansze, muzykę etc. etc.
Z tego co wiem jest tylko jeden mugen, a no, dwa, pardon. Mugen(zwykły, dosowy) oraz WinMugen(okienkowy pod windozy), dlatego nieco moje oczy kole, gdy widzę napis "Mugen 2" lub podobne. Przecież czegoś takiego nie ma...

Wg. mnie powinno się pisać "Mugen DBZ 2" lub podobnie, bo jeżeli powstały gry z innej tematyki na silniku mugen, to wtedy mogą się mylić, dlatego "Mugen 2" można rozumieć jako np.: Mugen DBZ 2, Mugen King of Fighters Edition 2, Mugen Inuyasha 2, Mugen Naruto 2, Mugen tekken 2 itp(oczywiście są to nazwy przykładowe, niektóre z tych gier nie istnieją).

Dlaczego mogę nie wiedzieć? Usuwałem postacie, które mnie denerwowały, tak jak plansze, muzykę w tle i dodawałem to, co lubię robiąc jakby nie patrząc, własną edycję gry.

Wg mnie najlepiej gra się, gdy zminimalizuje się obrażenia zadawane przez postacie. Walki wydłużają się i nie ma tej głupiej możliwości zabicia jednym atakiem, pod tym względem lubie te "słabsze" postacie. Mimo wszystko najlepiej grało mi się Ultimate Goku(nie wiem, czy jest w DBZ Mugen 2), bo mogłem się zamieniać tyle razy ^^ Gdyby nie było, to prawie wszystkie postacie podane przez Bartka(BH) lubię.
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Astarot
SSJ 5

1. BH sry...No tak Ultimated Gohan nie mial SSJ3...Musialem go z kims pomylic ;D
2. Co do Dae, to ten takzwany przez ciebie silnik gry nosi nazwe Mugen 2...Wlasnie dlatego uzywamy tej nazwy.
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Astarot pisze:2. Co do Dae, to ten tak zwany przez ciebie silnik gry nosi nazwe Mugen 2...Wlasnie dlatego uzywamy tej nazwy.
W pewnym sensie zgadzam sie z toba , nowsze mugeny maja juz wlaczone opcje walki 4 osob w 1 gracza (aka Tag team) oraz gracze nie sa opisywali juz jako 1-4 , sa wyzsze numery (co wydaje mi sie glupie) , temu lubie silnik "Mugena 2" , taki klasyczny choc nie dzialaja na nim nowsze postacie (Te przed do win Mugena)

Ponadto w Mugenie 2 Trunks GT ma koncowke natomiast grajac w inna wersje mugena nie ma juz jej (tylko zwykla poze zwycienstwa)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Beniu
SSJ 4

Post autor: Beniu »

Goku normal hd, Vegeta (wszystkie egzemplarze), Kakarotto, Ultimate Gohan, shadow Vegeta i różne inne
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Beniu pisze:shadow Vegeta
To to najlepszy zabojsca z Mugena , zaraz po KKRT by KKRT i Vegecie z SB2 z Mugena 1 :twisted:

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Mr.Atom
Vegeta SSJ 7

Post autor: Mr.Atom »

Majin Vegeta i Frezer <3
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

A i jeszcze dodam Vegetto co umie mega super ataki (w tym autodesrtukcje) i legendarna postac Gogeta SSJ4 oraz Bardock HD by Alive

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
gutai
Oozaru

Post autor: gutai »

goku ssj4
Awatar użytkownika
Son Goku
SSJ

Post autor: Son Goku »

Songo,Vegeta,Piccolo.Ale najbardziej Songo :mrgreen: