postacie w mugenie2,ktorych lubicie
Moderator: Moderatorzy
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Wiec zaczynam
Cell jr , Broli , Radim , Piccolo jr , Future Trunks (Sword) , Majin Vegeta , SSJ2 KKRT , Pan (?) , Freeza a reszty juz nie pamietam dobrze
Mak tos pelno liste postaci z Mugena 2? (poza Yamcha go NIE bylo w Mugenie 2 dopiero potem w innej tej wersji Mugena 2 ktos go dodal)
Cell jr , Broli , Radim , Piccolo jr , Future Trunks (Sword) , Majin Vegeta , SSJ2 KKRT , Pan (?) , Freeza a reszty juz nie pamietam dobrze
Wiesz ta postac jest BAZOWANA na tej z filmu i temu jest taka silnaMyśle, że postać Brollyego jest bez sensu(za mocna)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
Silna jest i to bardzo, az za bardzo. Ale co tu mowic o sile w Mugenie. Preciez to jeden wielki blad...Jak dobrze pojdzie, to Goku SSJ4 moze przegrac z Androidem 20, lub inna slaba postacia...To jest pewne tez, ze Gogeta SSJ4 pokonalby Brolliego bedacego w LSSJ...A jak wlaczy sie taka walke to poprostu Gogeta odbija sie od ziemi do sciany, a od sciany do ziemi...Ta gra jest poprostu jednym wielkim bledem i nie warto mowic o sile danych postaci, poniewaz sa one zrobione bardzo niedoklanie...Takie jest moje zdanie 

- BH Daimaouji
- SSJ 5
E Ultimate Gohan przemienial sie TYLKO w SSJ1 , SSJ2 , Mystic i SSJ4 , o ile to byl inny od tego by SabrewolfUmialem sie nim przemieniac w SSJ, SSJ2, SSJ3, Mistic i SSJ4
A co do gry to chodzi o wyobraznie tworcy , jak ja walczylem z jednym Chaozem to jego obrona byla tak duza ze trudno bylo go powalic a co do Super Gogety (aka SSJ4 Gogeta) to zawsze mozna uzyc Super Kuli Genki
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ehhhhh... "Mugen 2" jeszcze rozumiem jak się używa tej nazwy, bo to jest skrót z "Mugen Dragon Ball Z Edition 2", ale żeby "postacie w mugenie 2, które lubicie"? Nie no, przesada...
Mugen to system, to nie jest gra, jest to raczej silnik do bijatyk, dlatego możemy w dowolnym momencie zmieniać postacie, plansze, muzykę etc. etc.
Z tego co wiem jest tylko jeden mugen, a no, dwa, pardon. Mugen(zwykły, dosowy) oraz WinMugen(okienkowy pod windozy), dlatego nieco moje oczy kole, gdy widzę napis "Mugen 2" lub podobne. Przecież czegoś takiego nie ma...
Wg. mnie powinno się pisać "Mugen DBZ 2" lub podobnie, bo jeżeli powstały gry z innej tematyki na silniku mugen, to wtedy mogą się mylić, dlatego "Mugen 2" można rozumieć jako np.: Mugen DBZ 2, Mugen King of Fighters Edition 2, Mugen Inuyasha 2, Mugen Naruto 2, Mugen tekken 2 itp(oczywiście są to nazwy przykładowe, niektóre z tych gier nie istnieją).
Dlaczego mogę nie wiedzieć? Usuwałem postacie, które mnie denerwowały, tak jak plansze, muzykę w tle i dodawałem to, co lubię robiąc jakby nie patrząc, własną edycję gry.
Wg mnie najlepiej gra się, gdy zminimalizuje się obrażenia zadawane przez postacie. Walki wydłużają się i nie ma tej głupiej możliwości zabicia jednym atakiem, pod tym względem lubie te "słabsze" postacie. Mimo wszystko najlepiej grało mi się Ultimate Goku(nie wiem, czy jest w DBZ Mugen 2), bo mogłem się zamieniać tyle razy ^^ Gdyby nie było, to prawie wszystkie postacie podane przez Bartka(BH) lubię.
Mugen to system, to nie jest gra, jest to raczej silnik do bijatyk, dlatego możemy w dowolnym momencie zmieniać postacie, plansze, muzykę etc. etc.
Z tego co wiem jest tylko jeden mugen, a no, dwa, pardon. Mugen(zwykły, dosowy) oraz WinMugen(okienkowy pod windozy), dlatego nieco moje oczy kole, gdy widzę napis "Mugen 2" lub podobne. Przecież czegoś takiego nie ma...
Wg. mnie powinno się pisać "Mugen DBZ 2" lub podobnie, bo jeżeli powstały gry z innej tematyki na silniku mugen, to wtedy mogą się mylić, dlatego "Mugen 2" można rozumieć jako np.: Mugen DBZ 2, Mugen King of Fighters Edition 2, Mugen Inuyasha 2, Mugen Naruto 2, Mugen tekken 2 itp(oczywiście są to nazwy przykładowe, niektóre z tych gier nie istnieją).
Dlaczego mogę nie wiedzieć? Usuwałem postacie, które mnie denerwowały, tak jak plansze, muzykę w tle i dodawałem to, co lubię robiąc jakby nie patrząc, własną edycję gry.
Wg mnie najlepiej gra się, gdy zminimalizuje się obrażenia zadawane przez postacie. Walki wydłużają się i nie ma tej głupiej możliwości zabicia jednym atakiem, pod tym względem lubie te "słabsze" postacie. Mimo wszystko najlepiej grało mi się Ultimate Goku(nie wiem, czy jest w DBZ Mugen 2), bo mogłem się zamieniać tyle razy ^^ Gdyby nie było, to prawie wszystkie postacie podane przez Bartka(BH) lubię.
- BH Daimaouji
- SSJ 5
W pewnym sensie zgadzam sie z toba , nowsze mugeny maja juz wlaczone opcje walki 4 osob w 1 gracza (aka Tag team) oraz gracze nie sa opisywali juz jako 1-4 , sa wyzsze numery (co wydaje mi sie glupie) , temu lubie silnik "Mugena 2" , taki klasyczny choc nie dzialaja na nim nowsze postacie (Te przed do win Mugena)Astarot pisze:2. Co do Dae, to ten tak zwany przez ciebie silnik gry nosi nazwe Mugen 2...Wlasnie dlatego uzywamy tej nazwy.
Ponadto w Mugenie 2 Trunks GT ma koncowke natomiast grajac w inna wersje mugena nie ma juz jej (tylko zwykla poze zwycienstwa)
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
To to najlepszy zabojsca z Mugena , zaraz po KKRT by KKRT i Vegecie z SB2 z Mugena 1Beniu pisze:shadow Vegeta
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
A i jeszcze dodam Vegetto co umie mega super ataki (w tym autodesrtukcje) i legendarna postac Gogeta SSJ4 oraz Bardock HD by Alive
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019